dissabte, 17 de maig del 2014

Consell: Qui pregunta ja respon






El títol de la cançó Qui pregunta ja respon del gran Raimon va com anell al dit a l’última malifeta política del Consell: l’enquesta baròmetre sobre els principals temes que afecten als valencians. Hem de remarcar, d’entrada, que la consulta no l’ha pagada el Partit Popular; l’hem pagada tots els contribuents valencians. Amb aqueixa premissa resulta del tot inadmissible que s’haja dissenyat una enquesta per traure uns resultats predeterminats, que intenten justificar l’acció de govern de Fabra i companyia.  Tota enquesta és susceptible de ser manipulada segons és formulen les preguntes, però el nivell de manipulació d’aquesta és tan bast que em ratifica una sospita que tinc: el govern valencià deu estar convençut que els ciutadans d’aquest país som imbècils en l’accepció de “mentalment dèbils”.
Em centraré només en una qüestió. Preguntar en una enquesta pagada per tots els valencians una cosa semblant a açò: “S’hauria de reobrir la radiotelevisió pública encara que això poguera comportar un increment dels impostos ?” és considerar-nos dèbils mentals. La major part de la gent no està a favor de pagar més i per tant el resultat, si no es pot matissar la resposta, ha d’eixir negatiu per lògica. A mi, posats a preguntar, se m’acudeixen algunes preguntes que el Consell podria incloure en una pròxima enquesta:

“Ha de continuar un president i un consell que s’han gastat més milions tancant la RTVV que si haguera continuat emetent ?

Creu que el Consell hauria de poder conculcar drets fonamentals sempre que vulga, com va fer en el primer Expedient de Regulació d’Ocupació de RTVV, segons sentència ferma del TSJV ?

Creu que en una empresa pública, com RTVV, no cal obrir expedient informatiu a un directiu acusat de presumptes delictes sexuals contra tres treballadores ?

Creu que els directius d’una empresa, RTVV,  que ha de promocionar el valencià, no haurien parlar-lo ni escriure’l ?

Està d’acord en què l’empresa que ha de promocionar el sector audiovisual valencià, es dedique a comprar productes audiovisuals de Madrid, a preus desorbitats i amb un contingut més que discutible ?

Està d’acord que la radiotelevisió valenciana no haja deixat entrar mai a les seues instal·lacions als representants de l’Associació de Víctimes de l’accident del Metro ?

Està d’acord que amb els diners de RTVV se subvencionen societats anònimes esportives o es desvien, presumptament, diners a finalitats no massa lícites ?

I podríem seguir en altres camps de l’acció de govern, però preferisc continuar amb la cançó de Raimon. És molt més constructiva:

Quants homes calen per a fer un país,
quants països per a fer un món,
quantes llibertats per a fer la democràcia:
 Llibertats.

Això em preguntava el vent a mi mateix,
això em preguntava jo a mi mateix.
Qui pregunta ja respon,
            qui respon també pregunta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada